Zware metalen

Een prachtig bruikbaar goed en de hele lucht zit er vol mee.
Maar in ongecontroleerde vorm is het vergif in je lichaam.
Toch wordt het in tal van vormen gebruikt in ons dagelijks leven…

 

 

Wat zijn zware metalen?

 

Metalen zijn alomtegenwoordig in ons bestaan en sommige metalen (mineralen en/of spoorelementen) zijn onmisbaar voor het functioneren van ons lichaam. Echter bestaan er ook een groot aantal metalen die ons lichaam liever kwijt dan rijk is, en waar wij tegenwoordig nogal eens aan blootgesteld worden.

Met “Zware metalen” worden vaak de giftige metalen bedoelt die schadelijk zijn voor de mens, ondanks dat niet alle giftige metalen vallen onder de zware metalen.

Deze stoffen kunnen een desastreus gevolg hebben op het functioneren van het organisme, omdat zij vele biologische processen verstoren.

Een aantal voorbeelden van giftige metalen zijn onder andere: Kwik, Lood, Cadmium, Palladium, Bismut, Arseen, Molybdeen (in te hoge mate).

Metalen die niet onder de “zwaar metalen” vallen, maar toch giftig zijn betreffen bv.: Titanium en Aluminium.

 

 

Hoe komen we er dan mee in contact?

 

Metalen worden in veel industrieën en branches gebruikt.

Vroeger vulde de tandarts aan de lopende band onze monden met het geweldige vulmiddel amalgaam, waar kwik in verwerkt zat.

Tegenwoordig is bekend dat dit schadelijk is, maar het gevaar in deze branche is nog niet geweken. Denk aan gebruik van andere metalen zoals in; beugels, spalken, wortelkanaal pennen, bruggen en kronen.

Of bekijk bijvoorbeeld ook het grote aantal geneesmiddelen op basis van aluminium of arseen dat in de apotheek verkrijgbaar is, het keukengerei dat van aluminium/roestvrij staal gemaakt is, de mooie grove sierraden waarvan de legering vaak vol zitten met giftige metalen, uitlaatgassen, tabaksrook, verfindustrie, lassers etc.

Dan stemt dit tot nadenken over de risico's die men tegenwoordig neemt.

 

 

Metaalbelasting, wat houdt dat in?

 

Wij willen een onderscheid maken tussen 2 aspecten van een metaalbelasting, namelijk acuut en chronisch.
Bij een acute vergiftiging treden heftige symptomen op en is meestal een duidelijke relatie met een metaal, ofwel toxine te leggen. Zo is jaren geleden een acute zinkvergiftiging beschreven op een school in Amerika. Er was een verse mixdrank gemaakt van meerdere fruitsoorten die werd bewaard in een metalen kan waarvan de beschermende binnenlaag was gaan roesten. De zure fruitsoorten losten het onderliggende zink bevattende metaal op waardoor een toxisch mengsel ontstond die de kinderen ziek maakte.

 

Echter een chronische toxische metalenbelasting gaat langzamer.

De subtiele balans tussen de talloze enzymen en ontgiftingsmechanismen raakt gedurende maanden of jaren steeds meer uit balans.

Na jaren ontstaan de eerste vage klachten die zich openbaren in bijvoorbeeld vermoeidheid, huidproblemen, slechter zien of onduidelijke darmproblemen. Onderdrukking van de symptomen met medicijnen of er over praten met een psycholoog heeft dan geen zin. Zolang zware metalen de werking van enzymen, celademhaling en stofwisselingsprocessen verstoren ontstaan meer en meer klachten.

 

Onderzoekers brengen verschillende ziektes in verband met Metalen

 

Ons immuunsysteem kan met alle in de natuur voorkomende metalen goed omgaan, velen (denk aan mineralen) zijn zelfs noodzakelijk.

Metalen die te veel binnenkomen of normaal gesproken niet in het voedsel, ons drinkwater of de lucht thuishoren veroorzaken verstoringen van de regulatie van ons immuunsysteem en leiden tot klachten.  Een te hoge toxische metaalbelasting wordt onder meer met de ziekte van Lyme, kanker, CVS en met auto-immuunziektes zoals de ziekte van Wegener in verband gebracht.

 

Verder zouden zwaar metalen meespelen in de ontwikkeling van fibromyalgie en andere auto-immuunstoornissen.

Dat is de conclusie van Noorse en Iraanse onderzoekers in Environmental Research in een literatuurstudie die als uitgangspunt delayed-type hypersensitivity (type IV-allergie), waarbij cellen de metaaldeeltjes intracellulair opslaan waardoor deze cel als lichaamsvreemd beschouwd wordt door het immuunsysteem.

De lichaamscellen worden vernietigd door het immuunsysteem met grote schade aan de omliggende omgeving door cytotoxische werking van immuun cellen.

Hierdoor ontstaat een chronische ontstekingscyclus als het metaal vrijkomt en weer opnieuw opgeslagen wordt in plaats van ontgift.

 

In een recent onderzoek uit 2107 dat is gepubliceerd in het Journal of Trace Elements worden belastingen met zwaar metalen in verband gebracht met encefalitis, neurodegeneratieve aandoeningen, waaronder dementie en de ziekte van Alzheimer onder invloed van kwik en aluminium.

Verstoring van DNA-reparatiemechanismen door nikkel en cadmium.
Doordat de metalen opgeslagen of gemineraliseerd worden in de botten kan osteoporose en botverandering ontstaan onder invloed van bv. lood of kwik.

 

 

Wat zegt Dr. Max Tétau in zijn MATERIA MEDICA van de homeopathie hierover:

 

Het belangrijkste teken bij aluinaarde vergiftiging is de droogte: Droge huid en droge slijmvliezen. Aluminium is een belangrijk stoorfactor voor het zenuwstelsel en verstoord het tropisme (richting).

Vaak ziet men er een psychische symptomatologie en diverse vormen van viscerale parese (ingewanden verlamming) in de vorm van constipatie en myoplegie (afwisselende verlamming) van de ledematen.

 

Het symptomencomplex van een vergiftiging door zwaar metalen is even lang als duidelijk. Het gevoel dat het gezicht bedekt is met een spinnenweb. De mond en keel zijn droog met een kleverig plakkend slijm, waardoor men vooral 's ochtends en 's avonds de keel moet schrapen en hoesten om duidelijk te kunnen articuleren. De neus is droog met een dikke korst vormende afscheiding. Droogte van de huid, waarbij de handen opgezet en gekloofd zijn. Uitblijven van transpiratie. Erge jeuk die sterk verergert door de warmte van het bed.

Men krabt zich soms tot bloedens toe.

 

De verlammende werking van metalen treft zo goed als alle organen.

De ogen: strabisme (scheelkijken) door oogspierparese (verlamming) en branderige ogen.
Blepharoptosis en parese van de bovenste oogleden (hangen van het ooglid). Spastische samentrekkingen van de slokdarm waardoor het eten pijnlijk en moeilijk wordt. Vaak optredende heesheid te meer omdat de keel verstopt is met plakkerig slijm.

Moeizaam kunnen plassen. Men moet lang wachten en drukken.

Instabiliteit en evenwichtsstoornissen. Neurologische tekenen van Romberg (wankelen met gesloten ogen).

 

Een kleine opsomming van metalen

Kwik: een kankerverwekkende stof met een verwoestende werking op het lichaam. Daarnaast is het bekend dat er een sterk verband bestaat tussen Candida en kwikvergiftiging (Candida sporen zijn zeer effectief in het afvangen van kwik). Ook tast kwik de zwavelverbindingen in insuline aan, waardoor het risico op diabetes toeneemt. Kwik zit onder andere in amalgaamvullingen, vaccinaties, vis en glucose-fructosesiroop.

Lood: kan ernstige gezondheidsklachten veroorzaken, zoals hersenschade bij kinderen, gedragsveranderingen bij volwassenen (bijvoorbeeld verminderde cognitieve vaardigheden, verlaagd IQ en persoonlijkheidsveranderingen), hoge bloeddruk en chronische nieraandoeningen. Lood zit vaak in oude verf, kraanwater, batterijen en producten gemaakt van rubber of glas.

Aluminium: is in verband gebracht met ernstige ziekten en aandoeningen zoals osteoporose, extreme nervositeit, bloedarmoede, hoofdpijn, verminderde lever- en nierfunctie, vergeetachtigheid, spraakstoornissen, geheugenverlies en de ziekte van Alzheimer. Dit zware metaal is onder andere terug te vinden in kraanwater, bewerkte voedingsmiddelen, aluminium keukengerei, deodorant en medicijnen.

Arsenicum: langdurige blootstelling aan arsenicum kan leiden tot blaas-, long-, huid-, neus-, lever- en prostaatkanker. Je kunt met arsenicum in aanraking komen door rook of zaagsel van met arsenicum bewerkt hout in te ademen, of door pesticiden (rattengif bv.).

Cadmium: kan leiden tot kanker, nierziekten, longschade en broze botten. Cadmium komt in het milieu via fabrieken, mijnen en huishoudelijk afval. Waarna het zich bindt aan stoffen in de grond en oplost in water om zo in onze voedselketen terecht te komen. Vooral orgaanvlees (lever en nieren) en schaaldieren kunnen hoge concentraties cadmium bevatten, maar met name mensen die roken krijgen dagelijks een zeer grote dosis cadmium binnen.

Nikkel: te veel nikkel in het lichaam zorgt voor vergiftiging. Dagelijks worden we via de lucht blootgesteld aan nikkel door uitlaatgassen van auto’s, sigarettenrook en luchtvervuiling door fabrieken. Daarnaast kan ons lichaam in aanraking komen met nikkel als het in contact komt met bijvoorbeeld nikkelen munten, haarspeldjes, juwelen, prothesen, hartkleppen, kookgerei en voeding.

 

 

Wat veroorzaakt een metaal dan in ons lichaam?

Wat veroorzaakt een metaal dan in ons lichaam?

Als we bovenstaand lezen kunnen wij stellen dat er dus nogal wat problemen veroorzaakt worden door een chronische belasting met zware metalen.

De reden dat de klachten zo rijkelijk en verschillend van aard zijn komt doordat deze metalen opgeslagen worden in het bindweefsel.

Bindweefsel is het grootste orgaan wat wij in ons lichaam hebben en beslaat iets minder dan de helft van al onze cellen.

Het wordt dus overal opgeslagen en belemmerd zo de functie van zowel de bindweefselcellen als de cellen daaromheen gelegen.

Wanneer het lichaam te maken krijgt met een giftige stof die het lichaam in komt moet deze hier natuurlijk iets mee doen.

Echter is onschadelijk maken en ontgiften vaak lastig voor het lichaam.

Dit komt doordat hoe hoger het lichaam belast raakt, hoe minder de capaciteit van ontgiften wordt (het lichaam moet te hard werken).

Buiten een probleem in de capaciteit om te ontgiften is er vaak ook een probleem in de energiehuishouding wat nodig is voor de ontgifting.

Hierdoor zal de ontgifting moeizamer op gang komen wat een vicieuze cirkel geeft (door een steeds grotere belasting) die zichzelf na maanden steeds meer en meer gaat voeden.

Als de giftige stof dus niet afgebroken, onschadelijk gemaakt en afgevoerd wordt moet het lichaam een andere keuze maken.

Namelijk het “parkeren” van de giftige stof, waar het bindweefsel zich het allerbeste toe leent.

De stof wordt opgeslagen binnenin de cellen en geeft daar functieverlies en ontstekingen in het bindweefsel.

Vooral die ontstekingen geven het grootste probleem.

Wij krijgen dan te maken met laaggradig chronische ontstekingen die het lichaam zelf niet meer zonder interventie kan opruimen en oplossen.

Na verloop van tijd breiden de klachten zich door deze ontstekingen steeds verder en verder uit.

Wij kunnen dan ook wel stellen dat het overgrote deel van alle ziektes die wij kennen zijn grondslag hieruit kennen:

Het ontsteken van het lichaam door een onderliggende oorzaak van giftige stoffen die intracellulair gebonden zijn.

 

 

 

 

Klachten:

 

De klachten die komen van één of meerdere metaal belastingen zijn veelal rijkelijk duidelijk geworden uit bovenstaande informatie.

Dit zijn symptomen die wij vooral in de praktijk terug zien komen:

 • Chronische vermoeidheid en/of gevoel van uitputting
   
 • Niet vooruit te branden
   
 • Anemie (bloedarmoede)
   
 • Gevoel van verzwaarde benen (heel typerend voor metaalbelastingen)
   
 • Gevoel van zwakte in het lichaam
   
 • Verspringende spierpijn en/of spiertrekkingen
   
 • Ademhalingsproblemen
   
 • Hartritmestoornissen

 • Hoge bloeddruk

 • Pre-eclampsie en/of hoge bloeddruk tijdens zwangerschap

 • Verhoogde bloedsuikerspiegel

 • Constante ontsteking van het gebit

 • Chronische hoofdpijn en/of migraine
   
 • Duizeligheid
   
 • Oorsuizing
   
 • Koude handen en voeten (ook in de zomer)
   
 • Het gevoel niet goed in je vel te passen (strakke huid)
   
 • Slecht kortetermijngeheugen en/of gebrek aan concentratie
   
 • Slapeloosheid
   
 • Huidklachten, eczeem en/of jeuk, depigmentering en/of hyperkeratose
   
 • Allergie
   
 • Haaruitval
   
 • Niet definieerbare maag en darmklachten (met name obstipatie)
   
 • Minder goed functionerend zicht en/of focus (terwijl de oogarts zegt dat alles in orde is)
   
 • Problemen met auto rijden
   
 • Vertraagde vetverbranding
   
 • Menstruatieproblemen

 • Miskramen

 • Vruchtbaarheidsstoornissen of onvruchtbaarheid

 • Abnormaal laag libido en/of impotentie
   
 • Geïrriteerdheid
   
 • Depressiviteit
   
 • Hyperactiviteit stoornissen zoals ADD/ADHD
   
 • Psychische aandoeningen zoals: Autisme, PDD-NOS, Asperger
   
 • Huildwang
   
 • Rusteloosheid
   
 • Angstgevoelens en/of pleinvrees
   
 • Angst voor het bekende en voor het onbekende
   
 • Denken dat je doodgaat

 

 

Hoe je zware metalen zoveel mogelijk kunt vermijden

Het is goed mogelijk om het lichaam doormiddel van therapie op natuurlijke wijze te ontgiften van zwaar metalen. Echter is het dan wel zeer raadzaam en vaak noodzakelijk dat men alle mogelijke maatregelen neemt om zo min mogelijk in contact te komen met zware metalen.

Een gezond voedingspatroon is het allerbelangrijkst als je jezelf wil wapenen tegen zware metalen. Dr. Daniel et al, een Amerikaanse klinische voedingsdeskundige, legt in zijn publicatie van 2009 “Mad As a Hatter” uit dat wanneer je lichaam door een ongezond voedingspatroon een gebrek heeft aan mineralen, het deze zal vervangen door de wel aanwezige giftige metalen, wat het probleem in stand houdt. Onderstaand nog veel meer nuttige en praktische tips die je kunnen helpen om de blootstelling aan zware metalen zoveel mogelijk te beperken:

 • Gebruik uitsluitend keukengerei gemaakt van glas, gietijzer, koolstofstaal of emaille. Pannen gemaakt van aluminium of roestvrijstaal en antiaanbakpannen zitten vol zware metalen, en roer NÓÓIT met metalen gerei in de pannen!
 • Laat alle amalgaam vullingen vervangen door witte vullingen. 
  Laat tijdens de extractie van de vullingen de tanden “droogleggen”, een techniek die grotendeels voorkomt dat vrijkomend amalgaam achterin de keel valt en het maagdarmkanaal betreedt.
  Pro-tip: je kunt rond de dagen van de tandarts behandeling veel aardbeien eten. Deze vezel heeft wetenschappelijk gebleken een uitstekende capaciteit om kwikdeeltjes te binden, zodat het niet in het bloed opgenomen wordt.
 • Verwijder alle soorten spalkjes, beugels e.d. (zeker degene die er “levenslang” blijven zitten).
 • Ga na of je eventueel metalen implantaten hebt die misschien onnodig zijn of verwijderd kunnen worden.
 • Koop geen cosmetica en deodoranten die aluminium bevatten. Op het etiket kun je lezen of het product schadelijke metalen bevat.
 • Draag geen sierraden die zware metalen bevatten (vergis je niet, een sieraad van metaal bevat in meer of mindere maten zware metalen)
 • Kijk altijd op het etiket van schoonmaakmiddelen om te zien welke ingrediënten erin zitten. Kies voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die vrij zijn van zware metalen. Gebruik nooit verdelgingsmiddelen en/of bestrijdingsmiddelen, zelfs de ‘milieuvriendelijke alternatieven’ kunnen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid!
 • Drink NÓÓIT warm water uit de kraan, gezien dit verhit is met de vlam op de metalen leiding (hier komt veel metaal vrij in het water).
 • Denk goed na over gewoontes als vaccineren!

 

Vaccinaties

Er zijn over de jaren heen zeer rijkelijk onderzoeken geweest naar de veiligheid, werkzaamheid en ethiek rondom het omstreden onderwerp om wel of niet te vaccineren.

 

Belangrijk is dat men een beslissing neemt voor zichzelf en voor uw kind dat mogelijk ver rijkende gevolgen kan hebben in de gezondheid van uzelf of uw kind.

Of men valt in de groep van voor of tegen is onbelangrijk.

Het gaat erom dat men zich schoolt en informatie verzameld om een goed geïnformeerde en wel overwogen besluit te nemen over de risico’s van wel of niet enten.

Daarom focussen wij ons op in deze praktijk op onderzoek, beredenering en praktijkervaring.

 

 

Big Pharma:

 

Veel vaccinaties bevatten (onder andere) aluminiumdeeltjes in Nano-grootte wat uit recent onderzoek dat in 2017 is gepubliceerd, blijkt dat juist een lagere hoeveelheid aluminium in Nano-vorm een sterkere neurotoxische werking heeft. Het illustreert dat ook een lage ‘veilige’ dosis schadelijk(er) kan zijn. Dit geeft wel aan dat de ouders die twee keer nadenken of twijfelen over vaccineren van hun kind zeker in hun recht staan, en geen onverstandige keuze maken om hierover een specialist te raadplegen die hierin geschoold is.

Beargumenteerd kan namelijk worden dat de gemiddelde ademteug lucht een grotere inname van zwaar metalen met zich meebrengt dan wat er in de vaccinaties zit. Waar is dat we natuurlijk vaker ademen dan dat wij een vaccinatie in een arm zetten. En waar is ook dat waarschijnlijk meer metalen in de lucht zitten als dat er in een vaccinatie zitten, al zal dit verschil niet heel groot zijn naar aanleiding van onderzoeksresultaten.

Echter zijn er een aantal belangrijke factoren die de schadelijkheid van lucht beperken t.o.v. die van een vaccinatie (wat zeker niet wil zeggen dat de luchtvervuiling niet meespeelt in het accumuleren van zwaar metalen).

De grootste factor is het intramusculair injecteren van de vaccinatie.

De longen bevatten vele defensiemechanismen zoals slijm, trilhaartjes en ontgiftingsenzymen om schadelijke stoffen buiten te houden of te elimineren. Spieren hebben dat niet, waardoor zij veel minder in staat zijn de giftige stoffen te elimineren. Hier wordt het immuunsysteem dus voor ingeschakeld, wat een ontstekingsreactie geeft en op zijn beurt weer grotere gevolgen heeft. Dit fenomeen van ontstekingen ga ik in een ander artikel uitgebreid op in.

De vraag blijft dan ook altijd: omdat het één minder kwantitatief is dan het ander, moeten we dan alsnog aannemen dat vaccineren veilig is?

Nee, natuurlijk betekend dat het niet.

Zoals wij eerder lazen kan minder zelfs schadelijker zijn.

 

 

De redenen dat wij vaccineren volgens de rijksoverheid:

 • Het uitroeien van infectieziekten
 • Het bereiken en onderhouden van groepsimmuniteit
 • De bescherming van zoveel mogelijk individuen tegen deze ziekten

Onder de bevolking heerst(e) de assumptie dat wanneer je jezelf of je kind laat vaccineren je beschermd bent tegen de ziekte.

Echter, immunisatie en vaccinatie zijn (volgens RIVM en CDC) niet dezelfde concepten.

Dat je je vaccineert, wil niet zeggen dat jij of een groep immuun raakt voor de ziektes waartegen je vaccineert (voortkomend uit onderzoek van RIVM en CDC).

Wat bewezen is, is dat er na vaccinatie (meestal) antistoffen ontstaan tegen de ziekte waartegen geënt wordt.

Echter blijkt uit geen enkel onderzoek dat dit ook een klinische bescherming geeft (het niet daadwerkelijk krijgen van de symptomen of ziekte zelf), wat wij met de uitbraken van de afgelopen jaren in Nederland wel gezien hebben.

Ook betekend dit niet dat ziekteverwekkers uitgeroeid worden, gezien je niets tegen de ziekteverwekker zelf doet, maar alleen zorgt dat er antistoffen aangemaakt worden in het lichaam.

Ziekteverwekkers kunnen dus alsnog gewoon binnen komen.

Het RIVM stelt dat aan inenten risico’s verbonden liggen, maar dat deze risico’s minder groot zijn als het niet inenten tegen deze ziekten.

Nergens echter worden deze risico’s duidelijk naar voren gebracht.

En nergens worden de risico’s en statistieken van de ziektes zelf duidelijk naar voren gebracht.

Ik ga hier in een ander artikel uitgebreider op in, maar de conclusie van dit artikel luid echter dat dit niet berust op wat hun eigen cijfers en onderzoeken aangeven.

 

 

Recente resultaten

Recente resultaten van vaccinetesten die in januari 2017 zijn gepubliceerd hebben aangetoond dat alle entingen zijn verontreinigd met zware metalen die niet of niet allemaal op de ingrediëntenlijst of in de productbrochures zijn vermeld.

In een ander onderzoek uitgevoerd in Duitsland bleken de vaccins verontreinigd met het volgende:

 • ALLE geteste vaccins bevatten kwik in kleine hoeveelheden (ook degenen die zogenaamd "kwik-vrij" waren).
 • De helft van de vaccins bevatte nikkel in kleine hoeveelheden.
 • Iets meer dan 1/3 van de geteste vaccins bevatte kleine hoeveelheden arseen.
 • Meer dan 90% van de geteste vaccins bevatten uranium (de substantie die wordt gebruikt voor kernenergie. En nee, helaas worden we hier geen superheld van zoals in de meeste films)
 • ALLE geteste vaccins bevatten kleine hoeveelheden van aluminium (ook indien niet geëtiketteerd). Entingen tegen HPV en pneumokokken bevatten ongeveer twee keer zoveel aluminium als aangegeven.
 • Het aluminiumgehalte in de verzwakte vaccins ligt rond de 1000-6000X keer boven de veilige limieten voor drinkwater.
  Deze vaccins zijn volgens de farmaceutische corporaties mogelijk veiliger.

 

 

Conclusie:

De verstandigheid van vaccineren laat ik dus aan jou.

Je bent nu meer geschoold in het kader van het risico van zwaar metalen in de entingen, en ik hoop je hiermee geholpen te hebben om een weloverwogen besluit te nemen voor het wel of niet vaccineren van jezelf of jouw kind.

WAPEN JEZELF:
Een tijd geleden zat ik met vrienden op ons jaarlijkse traditionele kerstfeest waar het onderwerp vaccinatie ook ter sprake kwam.’
De weerstand en onbegrip die mij tegemoetkwam vanuit het grootste deel van deze groep, ondanks de overvloed aan argumentatie over de feiten en mijn ervaring, was tot mijn verbazing zeer overweldigend.
Ondanks dat ik mijn vriendengroep als zeer progressieve leden van de samenleving zie.

“Als jij niet voor bent, ben je automatisch tegen en dus een gevaar voor jezelf en de samenleving!”

 

 

Wat kunnen we praktisch meenemen uit deze folder.

 

Want daar gaat het nu uiteindelijk om?
Het gaat dus om een vergiftiging door zwaar metalen zoals: kwik, aluminium, koper, lood, arseen, broom, palladium en molybdeen etc.

 

Deze metalen zitten opgeslagen in de cellen van het lichaam (met name bindweefsel) en veroorzaken daar cel schade, ontstekingen en enzymatische disfuncties waardoor het lichaam steeds slechter en slechter gaat functioneren.

 

De klachten komen langzaam opsluipen en men dient zich ervan bewust te zijn dat wij ZEER SNEL geneigd zijn dingen te verklaren onder de noemer:

 • Stress
   
 • Het zal wel normaal zijn of hoort bij de leeftijd
   
 • Dit hoort bij mij want zo is het altijd geweest
   
 • Enzovoorts...

Dit is ons brein die een verklaring probeert te zoeken, maar is zich onbewust van de kennis van het onderliggende probleem!

Mocht jij je herkennen in de klachtenlijst, dan doe je er slim aan contact op te nemen met onze praktijk om informatie in te winnen.

 

We hebben geleerd waar we metalen tegenkomen in ons dagelijks leven en vooral hoe we die kunnen vermijden.

 

Ook leerde je de voor en tegenargumenten voor vaccinatie onderbouwd door wetenschap en ervaring.

 

Voor de meest recente versie van dit artikel check onze blogpagina:

https://alternatiefgezonder.nl/de-vuilnisbelt-van-ziekmakende-zware-metalen-waar-jij-dagelijks-aan-blootgesteld-wordt/

 

 

J. M. van Rooijen

Natuurgeneeskundige

Orthomoleculair & epi genetisch specialist

1Bachelor Natural Sciences

 

P. A. Gouweleeuw

Dr. Biologische Natuurgeneeskunde

Grieshaber Academie Duitsland

Master Natural Sciences

 

Praktijk Iseger

Huisgardsesteeg 14A

4011 JX Zoelen

Tel: 0344-684442

 

PS: Met veel plezier heb ik deze folder voor jullie geschreven, en ik hoop dat dit jullie zeer praktische tips, tools en kennis meegeeft om een gezonder en vitaler leven tegemoet te gaan!

 

© Copyright 2019 | Praktijk Iseger