Ingezonden bericht door Kees

Een moeilijke tijd. 
Altijd geleefd met het motto niet zeuren maar doorgaan. Tot ik ging merken dat ik veranderde, vaker moe, heel vaak op de klok kijken of de dag nog niet om was. Moe, intens moe tot op het bot. Afspraak gemaakt met de huisarts. Zijn mening was:” Kees gezien jouw werk heb je kans op besmetting van een tekenbeet”, lyme dus. Dus bloed prikken en na acht dagen uitslag opgehaald, positief. Dan denk je mooi er kan aan gewerkt worden, niet dus. Eerst afspraak maken in het ziekenhuis bij een Internist daarna een Cardioloog, Neuroloog.

Na een gesprek met deze mensen word je ook niet blij, oorzaak er is geen medicijn, alleen een antibiotica kuur. Dus deze 14 dagen geslikt. Nog altijd leven met het gevoel in een spiraal te leven die je naar beneden trekt. Vanuit de reguliere geneeswijzen geen oplossing. Je zoekt verder want je gaat er letterlijk aan kapot. Homeopathie, zou dat wat zijn? Internet geraadpleegd een site van uit het dorp Asch. Mail verzonden en gevraagd om hulp. We kregen dezelfde dag een telefoontje. Een vrouwen stem zei: met praktijk Iseger met Mirjam. Mijn eerste vraag aan haar was! Behandelt u ook mensen met de lyme ziekte?”Dat doe ik”, klonk het aan de andere kant. Mijn tweede vraag, heeft u ook tijd voor mij. Jazeker, was haar antwoord en we maakte een afspraak.

Een jonge vrouw stapte naar me toe, ik ben Mirjam begroette ze me met een uitgestoken hand. Hallo, ik ben dus Kees. Na een gesprek en de Vega test kreeg ik medicijnen mee plus een lijst met data voor de APS behandeling. Joey(de zoon van Mirjam) doet de APS behandelingen wat inhoudt dat je zenuwbanen worden geactiveerd en gereinigd. De medicijnen bestaan uit korrels, pillen en een drankje. Dit moest op verschillende tijden worden ingenomen, wat niet altijd meeviel. Plus een lyme kuur die helemaal op mij was afgestemd. Een kuur die vijf weken zou duren, halverwege deze kuur werd ik nog getest, er zat vooruitgang in maar was nog niet lyme vrij. Dus gewoon doorgaan met het slikken, daar kwam ook een einde aan. Gelukkig! Weer testen en dan krijg je te horen Kees je bent lyme vrij. Intussen voelde ik wel dat ik goed was opgeknapt. Mijn reactie was Mirjam zeg het nog een keer, twee verstandige ogen bekeken me vanachter haar bril aan en ze zei: het is echt waar Kees. Mirjam en Joey jullie zijn een geweldig koppel jullie hebben mij er doorheen gesleept, zo zie je maar weer niet zeuren maar doorgaan. Ik dank jullie uit de grond van mijn hart. 
Groetjes Kees.
P.S. Noach had voor mij die teken niet mee hoeven te nemen met zijn Ark.

Kees v. Zandwijk