Aoniem ingezonden bericht

De teken.....

De ellende begon allemaal na een hele fijne zomer vakantie 2010 in Overijssel waar ik regelmatig met blote voeten/benen door het bos of door het struikgewas liep, net zoals ieder ander.. Alleen ik werd gebeten door een teek die mijn man netjes had verwijderd (compleet) met tekentang en waarop ik  onmiddellijk de assistente aldaar gebeld  heb wat te doen. Ik hoefde niets te doen alleen als er een kring kwam, die kwam niet... Als ik koorts kreeg of gewrichtsklachten....

Enfin de eerste klachten komen in oktober met een stijve nek waarvoor ik naar een manueel therapeut ga. Na de eerste behandeling , wat ik echter vreemd vond, was  het onrustige, tintelgevoel in mijn handen en de zere linkerarm met gewrichtsklachten die ik er aan overhield. Maar dat kon geen kwaad zei hij want door het kraken komt er een stofje vrij en sommige mensen reageren daarop. Dit gevoel blijft maanden aan en mijn arm kan ik soms niet eens meer optillen, vingers doen zeer, ik laat dingen uit mijn handen vallen door slechte motoriek.

In januari  2011 krijg ik ontzettend last van keelpijn met koorts en hoesten, gewoon blijven werken maar na een paar weken toch maar naar huisarts en zij zegt mij dat ik een virusje heb wat vanzelf overgaat. Een virusje van 2 maanden. ??  Ik begin mij zorgen te maken over de tekenbeten en laat mij prikken op lyme waarvan de test zegt dat het negatief is , dus ik heb het niet .!! (ja ja.. wij weten inmiddels wel beter toch ?). Ik word wel naar de Reumatoloog doorverwezen want ik kan ook moeilijker lopen maar dat heeft  met mijn eerdere knieoperaties te maken.  Ik krijg binnen 6 weken, 3 diagnoses:  Fybromyalgie (vage aandoening nergens door aangetoond behalve de tenderpoints,)  Chondrocalcinosis  (pseudo jicht in knie) en Poly artrose.

Bij het tweede bezoek aan reumatoloog  blijf ik hameren op de ziekte van lyme  en nu word de Reumatoloog toch wel een beetje kribbig want er was toch niets uit bloedtest gekomen…. Ik moest er maar mee leren omgaan en ik kon begeleiding krijgen door Reuma consulente.!!

Het vreemde is dat ik toendertijd 3 weken goed liep en dan ong 1 week niet ( teken blijken om de 28 dagen actief te worden ? was dat het dan ?)

Ik blijf naar de huisarts gaan die mij een beetje vervelend vind gaan worden, ik vraag dringend om antibiotica omdat ik het gevoel heb dat mijn lichaam dit nodig heeft, ik voel haast letterlijk beestjes in mijn lijf kriebelen, een onrustig gevoel.  Maar ik moet het van mij afzetten : MIJN LICHAAM EN GEEST ZIJN NIET IN BALANS OMDAT MIJN MAN EEN PAAR JAAR GELEDEN EEN CVA HEEFT GEHAD MET 2 JONGEN KINDEREN, kortom ik word een traject in gestuurd om naar de psycholoog te gaan. Waar ik dan wel op inga omdat ik nooit te oud ben om te leren maar wordt wel tevens boos om het feit dat ik als “’labiel” word gezien. En ik niet serieus word genomen !

Zomer 2011, jaar later, knie wordt dikker en dikker, en ik kan op een dag niet meer fietsen. Fysio meet knie per week op en ziet het per week achteruit gaan en geeft het na 6 behandelingen op. Lopen worden steeds kleinere stukjes.  Ik kom erachter bij toeval door mijn agenda door te hebben gebladerd van 2010, dat ik al een week eerder iets “weggekrabd”” heb op mijn linkerkuit wat dus achteraf ook een teek gebleken is, dus het aantal komt op 2 teken in zomer 2010.

Gewrichtsklachten, spierpijn, nevelige gevoel in hoofd , vergeetachtigheid, concentratieproblemen, het niet op de juiste woorden kunnen komen, zere benen, hartkloppingen, pijn op borst  zijn klachten die mij niet vreemd meer waren.

Ik word nu naar de Orthopeed gestuurd, kraakbeen weg aan binnenkant knie, Leukocytenscan, bot en beenmergscan gehad omdat er verdenkingen waren van bacteriele infectie aan knie, bemerkingen dat ik last van ontstekingen heb maar niemand verklaard hoe of wat en ik zit naar een CD te kijken van mijn eigen lijf en krijg geen antwoord. Ik hoor ze smoezen op de Nucleaire geneeskunde afdeling en hoor ze over kanker (?) praten. Vervolgens komen ze naar mij toe dat ik toch wel dringend een Second Opinion moet laten uitvoeren. Beduusd en geschrokken ga ik naar huis met allerlei spookbeelden in mijn hoofd.

Zomer 2012, ik kan al een jaar niet fietsen, een dagje uit met kids in pretpark is gelukt doordat ik nu zelf in rolstoel ben rondgereden…zover ben ik nu 2 jaar na de tekenbeten.!! De lyme heeft mij niet losgelaten en ik kom door te googlen op de site van Praktijk Iseger terecht van Mirjam en Joey . Als door een magneet aangetrokken moet ik met haar een afspraak maken want ik heb sterk het gevoel /intuitie dat zij mij kan helpen. Het word na een uur door de vegatest bevestigd  wat ik al vermoedde , ik heb overduidelijk Lyme. Ik moet huilen en tegelijk voel ik mij opgelucht omdat ik 2 jaar lang niet serieus genomen werd en al ging twijfelen aan mijzelf. … maar dan kennen zij mij nog niet want mijn eigenwijsheid en doorzettingsvermogen is  zo sterk en dat is mijn behoud geweest in dit verhaal, en ook een enorm positief intuitie gevoel dat ik bij Mirjam en Joey eindelijk aan het goede adres was. In de 4e week van de lyme kuur merk ik dat er een blokkade weg is in mijn knie en in de 5e week stap ik op de fiets , met tranen  in mijn ogen en daar ga ik ! Ongelofelijk… er was gezegd dat ik nooit meer zou kunnen fietsen door de artrose maar die heb ik nog steeds en toch weer kunnen fietsen, Was het dan toch Lyme Artritis in knie wat ik zelf vermoedde? Mirjam doet  na de lyme kuur weer de vegatest en ja hoor, het verlossende antwoord, de lyme is uit mijn lichaam.!!

Het was en is het nog steeds allemaal dubbel en dwars waard geweest, ik heb inmiddels nu al 7 mensen via via doorverwezen naar Mirjam omdat ik nu zelf weet hoe erg het is om niet serieus te worden genomen , en alle klachten die men kan krijgen door die teken en Mirjam neemt je wel serieus
.
Ik wil jullie hierbij nogmaals bedanken , wat een aparte reis en ervaring dit was en ik weet nu dat ik niet meer bang hoeft te zijn voor teken…