Vivianne van Dijk

Graag maak ik het wat persoonlijker door mij aan u voor de stellen.

Mijn naam is Vivianne van Dijk, geboren in 1978.

Met mijn gezin woon ik in een klein dorpje in de Betuwe, niet ver van Praktijk Iseger.

Na de middelbare school (mbo) ben ik begonnen met de Hippische Beroepsopleiding in Deurne, alwaar ik een geweldige tijd heb mogen beleven. Deze opleiding heb ik met goed resultaat afgerond. Ook al vormden paarden een belangrijke factor in mijn leven – en trouwens nog steeds – ik was voor mijn gevoel nog niet op de plek waar ik wilde zijn.
Ik besloot fysiotherapie te gaan studeren, en wel aan de Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan, te Utrecht. Ook deze studie verliep goed en in 2003 ben ik cum laude afgestudeerd. 
Ik kon vrijwel direct aan de slag als humaan fysiotherapeut, maar paarden bleven als een rode draad door mijn leven lopen. En daarom besloot ik naast mijn werk als humaan fysiotherapeut de specialisatie tot erkend dierfysiotherapeut te gaan volgen. Ook voor deze opleiding ben ik geslaagd, alweer enige jaren geleden. Hoewel ik verder was gegaan als humaan fysiotherapeut, heb ik nu nog steeds een bescheiden klantenkring als dierfysiotherapeut. 

Ruim 12 jaar heb ik als humaan fysiotherapeut gewerkt, met heel veel plezier en voldoening. Al die jaren ben ik vermeld geweest in het kwaliteitsregister en heb ik de juiste bijscholingen gevolgd. Dit bergje aan ervaring en kennis is een groot goed en een prachtig middel om mensen te kunnen begeleiden in hun herstelproces.
Echter, na de vele recente veranderingen binnen de zorgverzekeringswereld en bepaalde nieuwe werkwijzen binnen de fysiotherapie, merkte ik dat mijn motivatie afnam doordat de gang van zaken indruiste tegen mijn visie op het vak. Ik kon de fysiotherapeutische zorg en aandacht niet meer op die manier bieden waar ik echt achter kon staan. Tot mijn grote spijt moest ik daarom de fysiotherapie vaarwel zeggen. 
Er kwam toen een periode om na te denken en er vertrouwen in te hebben dat ik terecht kwam waar ik zijn moest.

Of toeval bestaat… ik weet het niet, maar ooit waren mijn dochter en ik fantastisch geholpen bij Praktijk Iseger… en juist van die praktijk kwam op een dag een geweldige vacature voorbij. Ik wist en voelde dat ik hier wilde werken.
En ja, vanaf maart 2017 is dat ook zo. Ik begon er als officemanager: weer dicht bij de mensen! Ondertussen werden mij bij deze praktijk ook andere mogelijkheden geboden. Trots ben ik daarom te mogen zeggen dat ik ook sinds 28 juni 2018 als erkend APS-therapeut werkzaam ben in de praktijk, na de deeltijdopleiding daartoe te hebben gevolgd. (Over wat APS precies inhoudt, kunt u hier alles lezen) We hebben een snelle verbouwing gepleegd in het voorjaar, met als resultaat een prachtige behandelruimte voor APS-therapie & fysische therapie

Hieronder (en ook in de aparte folder) leest u wat fysische therapie precies inhoudt en voor wie het geschikt kan zijn.

Nadat ik Mirjam uitlegde graag meer te willen leren omtrent alle processen die er ons lichaam plaatsvinden en ons werk nog beter wil leren begrijpen heeft Mirjam mij aangeboden om begin 2019 om een opleiding Orthomoleculair Epigenetisch therapeut te gaan volgen, hier was ik zeer blij mee en enthousiast over en inmiddels ben ik hard studerende.

Zo is voor mij de cirkel weer rond! Ik kan cliënten weer fysisch begeleiden op de manier die bij mij past en waarbij ik mijn visie kan uitdragen. En dat alles sluit precies aan op de manier van werken binnen onze praktijk, namelijk: de tijd hebben voor iemand, echt zorg en nazorg kunnen bieden, en niet de cliënt langs een standaard meetlat leggen en in de bijbehorende hokjes plaatsen. 

Voelt u zich vooral vrij om verdere informatie in te winnen door ons te bellen of te mailen. Of spreek ons aan wanneer u misschien onze praktijk al bezoekt.