Mirjam Iseger

Mijn naam is Mirjam Iseger geboren op 16 april 1966

Na vele studies te hebben gevolgd en diverse banen in de gezondheidszorg kwam ik tot de conclusie dat ik in de reguliere zorgsector iets miste, de persoonlijke benadering van de patiënt was er in de zorgsector nagenoeg niet aanwezig. Dit is voor mij één van de belangrijkste drijfveren. Helaas kon ik dit niet vinden in de reguliere zorg en was mijn enige conclusie dat de reguliere zorg niet mijn werkgebied was en ben ik gestopt omdat ik het niet meer langer aan kon zien hoe iedere patiënt eigenlijk een nummer was in plaats van een persoon met een naam en dat deze mens aandacht en liefde verdiende omdat het allemaal al zo moeilijk was.


Mijn vader had 30 jaar een eigen praktijk “praktijk Gouweleeuw”.
De Vega-test was één van de grote doorbraken in de alternatieve geneeskunde in Nederland. In het buitenland wordt deze techniek al veelvuldig toegepast. De uitvinder van de Vega test Dr. Schimmel uit Duitsland was een voormalig studiegenoot van mijn vader, in 1985 introduceerde Dr. Schimmel de Vega test aan mijn vader. Om er zeker van te zijn dat de Vega-test een betrouwbare onderzoeksmethode is heeft hij ruim een half jaar zijn patiënten met beide methoden (de Vega test en de iriscopie) behandelt. Na een half jaar was hij ervan overtuigd en enthousiast over de resultaten en de mogelijkheden van de Vega-test, dat hij besloot om alleen verder te gaan met de Vega-test.

U zult zich misschien afvragen waarom ik niet eerder tot de conclusie was gekomen om hetzelfde te gaan doen als mijn vader, ook ik heb me deze vraag later in mijn werk menigmaal afgevraagd, wellicht was het mijn tijd nog niet, ik kan me nog heel goed herinneren dat er een oudere dame in de praktijk van mijn vader binnenkwam, in die tijd was ik rond de 15 jaar en ik studeerde altijd bij mijn moeder achter de balie. Deze dame zat in een rolstoel en ik weet nog dat ik dacht, goh dat is ook sneu voor haar, tijdens haar controle afspraak kwam ze op krukken binnen en haar gezicht stond veel blijer en ik dacht jeetje dat ik fijn voor deze mevrouw, echter na enkele maanden kwam deze mevrouw binnen lopen, ja u leest het goed "lopen" met een grote bos bloemen en ze zei tegen mijn moeder ik wil graag mijn afspraak verzetten want ik ga met mijn zoon mee op wintersport dit was het moment waarop ik dacht "jeetje mijn vader is echt een wonder dokter" het blije stralende gezicht en de wonderbaarlijke glimlach van deze mevrouw was een ongelofelijk dankbaar gebaar buiten de mooie bos bloemen die zij mee had gebracht, ik dacht toen bij mezelf jeetje wat is het fijn om iemand te kunnen helpen en zo blij te maken!!


Helaas werd mijn vader ziek in 1998. Kanker werd geconstateerd in de kwaadaardigste vorm. De voorspelde levensverwachting was maar 3 maanden! Hij legde zich daar niet bij neer en heeft zowel in de reguliere als in de alternatieve geneeskunde nog ruim 4 jaar van zijn leven kunnen genieten te midden van zijn dierbaren.

De vraag die hem gedurende dit ziekteproces bezighield was:

“Wie gaat nu mijn werk voorzetten?”

Tot hij mij vroeg of ik erover na wilde denken zijn werk voort te zetten, vele gesprekken hebben wij gevoerd. Kritisch en perfectionistisch als hij was, was hij er uiteindelijk van overtuigd dat ik het stokje kon en mocht overnemen, maar pas na een gedegen opleiding. Voor mij was dit een hele eer dat deze grondlegger van de Vega-test in Nederland mij had verkozen om zijn levenswerk voort te zetten.

Na een gedegen studie en inwerkperiode gevolgd en doorlopen te hebben, begon ik in het jaar 1999 mijn eigen praktijk. In de loop der jaren heb ik samen met mijn zoon de praktijk verder uitgebreid met APS-therapie om onze patiënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en te helpen op weg naar een kwalitatief beter leven! Inmiddels is ook sinds 2017 Vivianne in ons team werkzaam.

Eindelijk had ik één van mijn belangrijkste drijfveren voor het werken in de zorg gerealiseerd:

De persoonlijke aandacht voor de patiënt en het verbeteren van de kwaliteit van het leven!

De voldoening en de positieve energie, de blije gezichten en die glimlach die ik dagelijks zie als onze cliënten weer beter zijn en weer kunnen genieten van hun leven dat is waar ik dit werk voor doe! Dit is waar ik mijn voldoening uithaal om ieder dag weer met volle energie een nieuwe cliënt te helpen zijn leven terug te krijgen en te kunnen genieten. Alle spontane dankbetuigingen die ik heb mogen ontvangen zijn voor mij van grote waarde en een stimulans om door te gaan.

Mirjam Iseger