Joey van Rooijen

Mijn naam is Joey.

Ik ben een van de behandelend therapeuten bij Praktijk Iseger.
Samen met Mirjam werk ik om mensen te helpen.

Ik word met regelmaat gevraagd hoe ik dit beroep ingerold ben. Toen mijn middelbare schoolcarrière ten einde liep, moest ik een vervolgstudie en beroepsrichting kiezen. Ik had geen flauw idee waar mijn interesse of passie lag. Wat ik wel wist, was dat ik iets wilde doen met mijn handen. Ik sleutelde altijd aan mijn- en andermans brommer, en was ook veel bezig met sporten. Kortom: ik wilde iets waarbij ik niet stil hoefde te zitten.

Toen ik in de zomer van 2008 klaar was met school vroeg ik mijn moeder of ik als vakantiebaantje mocht meehelpen in de praktijk. Het leek mij interessant om te weten wat mijn moeder nou eigenlijk deed. Daarbij was een vakantiebaantje bij je moeder natuurlijk geen slechte keuze. Echter nadat de zomer voorbij was, was mijn interesse in dit beroep zo geëxplodeerd dat ik het beroep als therapeut wel een serieuze kans wou geven.

Mirjam was hier sceptisch over. Ik moest flink mijn best doen haar ervan te overtuigen dat ik hier serieus in was. Ik legde haar uit hoe mooi ik dit beroep vond. Uiteindelijk gaf ze mij een kans.

De doorslag van mijn beslissing had mede te maken met mijn opa. Een man waar ik altijd veel respect voor had en vooral veel van houd. Mijn opa is in onze familie begonnen met dit uitzonderlijke beroep en ik wou mede hierom in zijn voetsporen treden. Ik ging studeren: Eerst mijn medische basiskennis en daarna gerichte opleidingen. Na een aantal jaar studeren stond ik in uniform in de behandelkamer.

Langzamerhand (nadat ik al wat langer in de praktijk werkte en een aantal patiënten behandeld had) voelde ik mijn drijfveer meer versterken. Ik zag in hoeveel voldoening dit werk geeft. Dat mensen met eeuwigdurende pijn en klachten weer konden doen wat zij niet voor mogelijk meer hielden. Zij konden weer schrijven, lopen, helder denken, hadden weer energie  en de lust voor het leven terugvonden.

Ik draai mijn hand nog steeds niet om voor een nieuwe sport uitdaging of nieuwe ervaring.
Maar mijn toekomst ligt in dit beroep. Er is geen grotere voldoening te behalen dan mensen helpen met hun klachten. Dit is wat ik graag doe, helpen om mensen te kunnen helpen!

Joey.