Joey van Rooijen

Mijn naam is Joey, en voordat ik je ga vertellen wie ik ben, wil ik je allereerst bedanken!

Bedankt dat je mij maar ook jezelf de tijd gunt om deze website te bezoeken. 
Van alle plekken op het internet ben je nu hier op deze website, en in de tijd die je hier spendeert hoop ik jou met mijn verhaal te kunnen inspireren en je van dienst te kunnen zijn om jou een leidraad te geven voor hoe jij kan groeien naar de doelen die jij voor ogen hebt. 


Sinds 2010 werk ik in een praktijk voor alternatieve geneeskunde samen met mijn mentor en tevens moeder: Mirjam. Mijn oma doet in haar eigen praktijk ook nog steeds mee.

Samen met onze collega’s zetten wij ons met hart en nieren, passie en commitment in om van de levenskwaliteit van onze cliënten in elk aspect van hun gezondheid te verbeteren. 

Mijn verhaal begint eigenlijk niet anders als de meeste andere, of misschien nog wel slechter. 
Ik ben geboren in Wijk bij Duurstede in mei 1992.


Ik heb een liefdevolle, bijzonder warme en ontzettend sterke moeder. 
Een wat strenge en ouderwetse, maar gedreven en passievolle oma. 
En geheel ongerelateerd een nichtje die, ondanks haar puberale fase en telefoonverslaving de wereld voor mij betekend :-).


Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 3 jaar was, en de familie dynamiek die ik vroeger heb ervaren door gescheiden ouders bleek zijn weerslag nogal te hebben toen ik ouder werd. 

Op de middelbare school kwam ik in aanraking met de verkeerde vrienden en hield hier buiten een wat uitbundiger bestaan in “dingen uitproberen” (ja drugs ja) nou niet echt de meeste gezonde leefstijl aan over. 

Ik voelde mij altijd moe, onhelder en kon nergens motivatie of geluk vandaan halen om van het leven te genieten. 

Ik leerde makkelijk op sommige momenten, maar meestal lukte het me amper om drie regels achter elkaar te lezen zonder dat ik vergat wat ik las. 
Ook heb ik van klein jongetje af aan pijn in mijn onderrug gehad. Maar dat schoof ik altijd af op: “ach dat heeft iedereen in de familie, dus dat is normaal!


Mijn gedachten stonden nooit stil en ik voelde mij onbegrepen, ongehoord en niet serieus genomen als ik mensen of dokters uitlegde hoe ik mij voelde. 
Meestal werd het wel afgeschoven op groeipijn, de pubertijd of mijn ADD wat ik scheen te hebben.


Deze periode van “uitproberen” liep zelfs ZO uit de hand dat ik hierdoor bijna het leven heb moeten leggen, en ineens oog in oog stond met de dood… 

Die ervaring was een ontzettend groot keerpunt in mijn leven.  
Ik kan mij nog goed herinneren dat ik dacht: 
“Als ik nu niet iets verander, ga ik hieraan onderdoor en daar is het nog niet de tijd voor!” 


Misschien net als jij, heb ik van jongs af aan altijd al gedroomd om grootse dingen te bereiken. 
Ik voelde dat mijn leven voorbestemd was voor iets groters, maar had geen idee wat of hoe? 


Klaar met de middelbare school en met mijn destructieve levensstijl had ik geen flauw idee wat ik wou doen met mijn leven.

Tot mijn moeder op een dag thuiskwam. Zij had sinds een tijdje een nieuwe therapievorm in haar praktijk en vertelde dat ze het hier zo verschrikkelijk druk mee had. Ze vond het niets om ‘s avonds ook nog ambulant weg te moeten gaan.

Ik houd mij altijd maar voor dat ze mij te veel miste :-P

Omdat ik toch een zomer te sparen had en geen idee had wat ik anders zou doen begon ik met een nuchtere nieuwsgierigheid in de praktijk van mijn moeder: 

Dit bedrijf, of eigenlijk deze filosofie is ooit opgezet door mijn opa. Een wijs man die in zijn leven de ene titel na de ander heeft behaald.

Toen hij in 2003 overleed en ik in 2010 begon met dit werk was dit een van de drijfveren van mijn nieuwsgierigheid. 

Hij was voor mij altijd de soort man die men vroeger “geneesheer” zou noemen. 
Een man te vergelijken met het voorkomen van Einstein, maar dan één die wel een kam door zijn haren haalde in de ochtend. 


Iemand die hard en ferm kon zijn, maar met zijn zachte aard de mens wou dienen. 
Onbewust is dit altijd iets wat mij heeft getrokken: 


Mensen kunnen dienen, hen helpen in hun ontwikkeling en een bron van waarde zijn waar zij op kunnen bouwen om te behalen waar zij van dromen!

Na de zomer bij mijn moeder in de praktijk meegekeken en gewerkt te hebben was mijn interesse voor dit bijzondere beroep ontzettend geëxplodeerd. Maar nu moest ik mijn moeder zien te overtuigen dat zij mij een kans zou geven voor haar te werken.

Ik doe dit niet graag, maar dit is een foto van mij in die tijd...

Niet echt werknemer van de maand zullen we maar zeggen!

Toen ik bij mijn moeder in het bedrijf begon vond ik in haar (opnieuw) een geweldige mentor die aan de aan de voet stond van een heel nieuw leven. Zij leerde mij samen met mijn oma alles wat ik vandaag weet over wat wij dagelijks toepassen in de praktijk. 

Ik zag wat voor impact wij hebben op het leven van mensen, als je deze simpele filosofie begrijpt en succesvol toe kunt passen: 

“ACHTERHAAL WAAROM HET LICHAAM DOET WAT HET DOET, EN JE HEBT DE SLEUTEL TOT EEN OPLOSSING!” 

De meeste mensen gaan hun leven door met de overtuigingen: 
met ouder worden komt gebreken”,

of dat fysiek en mentaal topfit zijn “is niet voor mij weggelegd” 

of “ik ben nou eenmaal niet zo”, 

en dat “bepaalde mankementen horen gewoon bij je en zijn normaal”. 

Laat me je vertellen, dat is ONZIN


Als ik terugkijk naar mijn eigen ervaringen, begrijp ik dat mijn fysieke en mentale klachten voortkwamen uit al het gif wat ik in mijn lichaam aan het stoppen was.  

Klinkt niet gek met drugs toch? 


Maar wat velen zich niet realiseren is dat de meeste invloeden waar wij tegenwoordig ALLEMAAL aan bloot staan niet heel veel minder schadelijk zijn dan de gemiddelde drug die wij kennen. 
Als die invloeden maar genoeg gaan wegen kan dat verrijkende en desastreuze gevolgen hebben. 


Wij hebben over de afgelopen jaren al duizenden mensen kunnen helpen met klachten zo verschillend als je je maar kan bedenken. 

Van mensen die in een rolstoel zaten en nu weer kunnen lopen, mensen die eeuwige vermoeidheid ervaarde en nu van ’s ochtends tot ’s avonds bruisen van de energie. Mensen die niet meer konden schrijven, zichzelf konden aankleden of hun eigen eten klaar konden maken, maar nu weer vol enthousiasme en levenslust de dag door hollen. 

Mensen met oncontroleerbare diabetes waarden die stabiliseerde waardoor ze weer normaal en zonder obsessie konden leven. Mensen die zeer ernstige psychische problemen hadden zoals autisme, ADHD, angststoornissen, paniekaanvallen en PDD-NOS die na behandeling ineens een herboren persoon werden voor hunzelf en hun omgeving. Mensen die van hun klachten van onder andere Reuma, fibromyalgie of ziekte van Crohn afkwamen en hun leven weer zonder pijn, maar vol vreugde en energie kunnen leven. 

Maar ook mensen met vagere en meer ondefinieerbare klachten:

Ik heb hier en daar af en toe pijn, mijn darmen doen soms eens wat gek, en ik heb het gevoel als ik er met m’n hoofd gewoon niet bij ben, alsof ik in de wolken leef”. 


Al deze mensen vertelde ons keer op keer hetzelfde: 

“Ik sta aan de zijlijn, het leven raast mij voorbij en ik doe niet meer mee.”

“Ik voel mij alleen, onbegrepen en ben bang dat het niet meer goed komt.”

“Niemand verteld mij wat er aan de hand is en ik ben het spuugzat om mij zo te voelen!” 


Als wij dan met die mensen aan de gang gaan blijkt keer op keer:  
ALS JE BEGRIJPT WAAROM HET LICHAAM DOET WAT HET DOET, vind je de SLEUTEL naar de oplossing die echt werkt.  


In plaats van het te maskeren met algemene quotes als: 

je moet gewoon gezonder eten”, 

neem maar een pilletje” of 

praat er anders eens over met iemand (een psycholoog)”. 

 

Het liefst help ik iedereen...

Mijn missie en droom is om ieder persoon op de aarde te helpen zijn of haar optimale staat van gezondheid te bereiken. Om zichzelf geweldig te voelen en de kennis te geven over hoe je die gezondheid behoudt.

Mensen opnieuw leren hoe je gezondheid kunt verkrijgen en behouden, dat is mij passie!