Innovatie

Op deze pagina vindt u alle innovaties die wij in de afgelopen jaren in de praktijk meemaakten.

Nieuwe inzichten, therapiën en behandelmogelijkheden.

Ook verwijzen we naar ervaringsverhalen die interessant kunnen zijn, en nieuwe ziektebeelden die wij vinden.

Wij zijn in de praktijk constant bezig met onszelf en onze therapiemogelijkheden uit te breiden, te verbeteren en nog effectiever te maken.

Ons doel is iedereen in de wereld te kunnen helpen, met elke klacht die zij hebben.

En dat doen wij door ons aloude gezegde:

WEET WAAROMHET LICHAAM DOET WAT HET DOET,
EN JE HEBT DE SLEUTEL TOT DE OPLOSSING.

En het zoeken naar nieuwe en nog onbekende oorzaken, het beter aan kunnen pakken van die oorzaken om mensen weer beter te maken...
DAT IS ONZE PASSIE!

Nieuwe innovatie bij praktijk Ieger.

EMT-therapie:

Na een bezoekje aan de therapeutenbeurs, die elk jaar in Apeldoorn wordt gegeven, werden Mirjam en ik opnieuw geïnspireerd.

Wij zijn altijd op zoek naar manieren om de effectiviteit van onze therapieën te vergroten. En op deze beurs stuimelde wij op iets nieuws:

EMT-therapie

Geïntroduceerd in Nederland door APS-therapie werden wij enthousiast van de aanvulling.

De APS therapie gebruiken wij al meer dan 10 jaar in onze praktijk. De therapie heeft zich keer op keer bewezen als een zeer effectieve en solide ondersteuning van onze behandelingen.

En hier kwam EMT therapie.

Eigenlijk de oplossing die APS niet kon bieden…

Wat APS therapie namelijk doet is de lichaamseigen “actiepotentialen” nabootsen.

Actiepotentialen zijn de elektrische signalen die getriggerd worden in de zenuwcellen. Doordat dit getriggerd wordt kan dit zowel een elektrische als een chemische communicatie teweeg brengen.

Dit betekend dat het zowel de hormonale balans en functie beïnvloed, als de signaaloverdracht verbeterd in het lichaam.

Er komen door de APS therapie veel afvalstoffen vrij, omdat de celademhaling gestimuleerd wordt.

Maar die afvalstoffen moeten natuurlijk ook afgevoerd worden! En juist die afvalstoffen afvoeren gebeurd middels circulatie.

De APS therapie stimuleert de bloed en lymfe circulatie ietsjes, maar niet heel significant. Echter, na het zien van dit filmpje waren wij overtuigd! Dit was de factor die APS therapie miste.

Na een gesprek met de directeur (Maurice Uytdenwillige) werden wij nog enthousiaster. Hij vertelde ons dat niet alleen de microcirculatie verbeterd, wat ook in onze ontgiftingsbehandelingen essentieel is. Maar dat ook de communicatiesnelheid verhoogd wordt tussen cellen.

Zie je, elke cel heeft een + en een – pool. Hierdoor zijn de cellen geladen met een magnetisch veld. Dit magnetische veld “richt” als het ware het elektrische signaal naar de volgende cel.

Maar helaas door alle invloeden van buitenaf, en de invloed van ziek zijn is die “richting” vaak niet optimaal.

Dat zie er dan vaak zo uit.

In plaats van dat de actiepotentialen (signalen) pijlsnel door de cellen schiet, moeten ze een omweg maken.

Stel je je voor dat je op een snelweg rijdt met ineens een paar haakse bochten naar rechts en links… Dat maakt de doorstroom van het verkeer niet echt veel gemakkelijker!

Met de EMT therapie “trekken” we die polen weer recht naar elkaar toe:

Dit zorgt voor een NOG betere communicatie in het lichaam (bovenop wat de APS al deed) en dus een nog sneller herstel.

Bij elkaar opgenomen vullen deze therapiën elkaar geweldig aan:

 

Dus hebben we bij praktijk Iseger wederom de keuze gemaakt om te investeren in onze therapie, en in jullie als cliënt.

Net als met de ontspanningstechnieken van een aantal jaar geleden.

Om onze therapie nog functioneler, effectiever en breder in werking te maken, en jullie als cliënt nog sneller te helpen.

Vanaf vandaag krijg je dus bij een APS behandeling standaard de EMT en de ontspanningstechnieken bij elkaar gegeven. Gewoon voor dezelfde prijs als het consult al had!

Ons gaat het – net als jou – om jouw herstel.

De quote die op onze APS folder staat is niet voor niets:

ALS JE GEZOND BENT HEB JE DUIZEND WENSEN, ALS JE ZIEK BENT MAAR EEN.

 

Januari 2019

Praktijk Iseger heeft een specialisatie ontwikkeld en maakt als een van de eerste in Nederland gebruik van APS. therapie in combinatie met hartcoherentie en een eigen ontwikkelde ontspanning techniek.

Deze innovatie was naar aanleiding van een congres over A.P.S. & M.E.T. (micro-electrotherapie) methodiek waaronder ook de Lorenz therapie valt. Deze therapie word sinds enige tijd in het Gemini Ziekenhuis te Den Helder onder leiding van Dr.G.Verblauw gebruikt.

Dr. Verblauw deed onderzoek naar M.E.T. Therapie en hartcoherentie. Hij onderzocht de stress situatie van de cliënt, en zag in meerdere onderzoeken dat wanneer er fysieke of mentale stress verhoogd is in het lichaam zijn de methodiek van M.E.T. minder goed werkte. Dit had te maken heeft met het effect op het zenuwstelsel. Door fysieke of mentale stress verhoogt het hartritmevariabiliteit zich. Hartritmevariabiliteit*** Dit heeft een negatieve weerslag op het autonome (automatische) zenuwstelsel, wat ook herstel reguleerd. 

Door deze nieuwe ontwikkelingen heeft praktijk Iseger ervoor gekozen om te investeringen in het herstel van onze cliënten. Om dit nog meer te waarborgen, en zo de kwaliteit van het leven voor u als cliënt effectiever te kunnen realiseren.

 

Kan stress vermindert worden door hartcohorentie?


Het is mogelijk om uw eigen stressniveau onder controle te krijgen met behulp van een ademhaling techniek. Dit geeft een positieve uitwerking op hart- en hersenfuncties. Neuropsychologie heeft aangetoond dat stressbeheersing in meerdere opzichten bijdraagt tot herstel.

Stress is per definitie niet slecht. Stress levert namelijk energie en focus, die een evenwichtige afstemming tussen activatie en remming van het lichaam geven. In een voortdurend veranderende omgeving van het "dagelijkse leven" is dit onmisbaar!

Maar wanneer geen evenwicht wordt bereikt en het stressproces niet "uitgezet" wordt, veroorzaakt dit een disbalans in lichaamsfuncties, emoties, gedachten en gedrag. Stressvermindering kan op elk van deze afzonderlijke gebieden in gang gezet worden en positief doorwerken op de rest. Als een soort van kettingreactie wordt het gehele lichaam meer capabel om zichzelf te herstellen.

Gepubliceerd op 10 november 2008, 19:41 bron; Noordhollands Dagblad.

Stressvermindering zorgt voor een beter herstel.

 

Wat heeft stress te maken met A.P.S. therapie?


Den Helder  het Gemini ziekenhuis in Den Helder verwacht een grote toestroom van cliënten voor de M.E.T. therapie. Als enige ziekenhuis in Nederland heeft het Helderse ziekenhuis drie jaar gewerkt met deze methode voor elektrische stimulatie van aangedane weefsels. Het ziekenhuis meldt opmerkelijke resultaten. Het Helderse ziekenhuis zette de therapie als laatste redmiddel in voor cliënten met een zeer slechte doorbloeding. Dankzij de therapie bleken in veel gevallen open wonden eindelijk te helen en kon amputatie worden voorkomen.

Ook cliënten met andere chronische aandoeningen hebben baat bij de therapie. Onder meer bleken orthopedische klachten en whiplash verrassend goed behandelbaar.

"Zestig procent van de cliënten kunnen we helpen'' 
zegt projectleider Dr. Guus Verblauw, die pleit voor een wetenschappelijke studie.

 

Onderzoek: electrostimulatie en hartcohorenctie een innovatief koppel!


In het Gemini ziekenhuis te Den Helder kwam de afdeling research en development, medio 2004 in aanraking met M.E.T. Therapie.polyneuropathie (beschadiging aan de zenuwen)

  De proefbehandelingen behaalde zulke uitzonderlijke resultaten dat besloten werd deze nieuwe therapie in Nederland aan te melden bij de ziektekosten verzekeraar (Univé) als zorgvernieuwingsproject. Er kwam snel toestemming van de directie en de ziektekostenverzekeraar om met deze therapie van start te gaan op de functieafdeling van het Gemini Ziekenhuis.

  Ondanks de gebruikelijke scepsis bij nieuwe therapieën werden toch verschillende cliënten met chronische wonden verwezen voor deze therapie. Bij deze cliënten viel het op dat zij vaak gestrest waren, niet alleen vanwege de pijn, maar ook vanwege de kans op amputatie door de wond. Stress bleek een grote stoorzender voor de effectiviteit van de behandeling.

  "Ook dit probleem wilden we tackelen om een zo groot mogelijke verbetering voor de cliënt te kunnen realiseren".
  Aldus Dr. Verblauw

  Na enig zoeken werd het "stress reductie programma" ontdekt, wat gebasseerd was op hartcohorentie.

  Besloten werd de elektrostimulatie gelijktijdig toe te passen met hartcoherentie. Wat direct opviel was dat het niveau van stimuleren duidelijk verlaagd kon worden, de therapie beter geaccepteerd werd door de cliënt en de wonden ook sneller dicht gingen.

  We zagen een aantal dingen terug in ons onderzoek:

  • Angiogenese, er vormden zich nieuwe bloedvaten in het aangedaane weefsel
    
  • Polyneuropathie, pijn en tintelingen door polyneuropathie bij deze cliënten verminderde of verdween
    
  • Het effect, een verbetering van de effectiviteit van de M.E.T. therapie onder invloed van hartcoherentie!

  Al snel volgde verschillende andere cliënten categorieën, zoals cliënten met nek- en schouderklachten en onderrugklachten die op deze manier geholpen werden.

  "Nu na 2 jaar met deze combinatie gewerkt te hebben, kunnen wij concluderen dat het een ijzersterke combinatie is. Ruim 70% van de cliënten verbeteren op dit moment met de toepassing van deze combinatie. Ook word sinds kort gewerkt met A.P.S. Apparatuur volgens APS instituut Heteren van Maurice Uytdewilligen om zo de wachtlijst te verkorten."

  Bron: Dr.Guus Verblauw werkzaam in het Gemini Ziekenhuis te Den Helder.

  Innovatie 2012