IEMT: Íntergral Eye Movement Therapy

Wat is IEMT, en wat doet dat nou precies?

Al op jonge leeftijd leren mensen zich door ervaringen op een bepaalde manier te voelen. Dat wordt allemaal opgeslagen en geordend in ons brein. Helaas gaat dit proces ook weleens mis. Dan heeft ons brein iets geleerd wat een 'blokkade' voor ons wordt in ons zijn.

Door de methode van IEMT kan je zo’n blokkade in het brein opruimen. Door op deze herinnering oogbewegingen toe te passen, leer je het brein om breder te kijken én anders te denken of te voelen als het om deze herinnering gaat. Hierdoor worden nieuwe connecties gemaakt in het brein waardoor de emotie losgekoppeld wordt van de gebeurtenis. Wetenschappelijk is bewezen dat de hersenen door die oogbewegingen emoties kan gaan verwerken, zodat dit niet meer zo'n blokkade geeft in onze belevingswereld. 

Het fijne van IEMT is dat je NIET hoeft te praten als je dat niet wil. Sommige dingen zijn soms te pijnlijk om te verwoorden. Dus geen gegraaf in een diep emotioneel verleden als je dat niet wilt!

Naast de IEMT-methode kiezen wij ook vaak voor 'Ecocoaching'. Hierbij werken we met de fysiologie, ofwel jouw lichaam. Hierdoor helpen we jou weer een positieve lifestyle en mindset terug te krijgen en te ontwikkelen. 

 

Wij ruimen de rotzooi op en maken een nieuwe frisse start! 
Voor wie kunnen wij iets betekenen?

IEMT is zeer breed inzetbaar. Juist door de gemakkelijke therapievorm is de therapie voor veel mensen te volgen.
Bijvoorbeeld voor:

  • Trauma’s
  • PTSS (posttraumatische stressstoornis)
  • angsten en fobieën
  • Depressie
  • Burn-out
  • Fysieke klachten zonder medische indicatie
  • Versterkte emoties (zoals woedeaanvallen)
  • Monotoon voelen (niks meer kunnen voelen)
  • Intens verdriet na verlies van een persoon
  • Onverklaarbare buiten proportionele emoties

Graag heten wij iedereen welkom, of jij nu al wél of nog niet bekend bent met ons.

Wanneer u klachten ervaart en het emotioneel allemaal erg zwaar vindt, is er al reden genoeg om een afspraak te maken voor IEMT therapie. Je hoeft niet al een Vegatest-consult te hebben gevolgd binnen onze praktijk om in aanmerking te komen voor een consult IEMT therapie. Een combinatie van Vega-test en IEMT therapie is echter wel altijd mogelijk, en kan misschien een nog completer beeld geven in waar uw klachten vandaan komen.
 

Trauma en PTSS 
In het leven maakt iedereen minder positieve dingen mee. Er zijn gebeurtenissen die een zodanige impact hebben op jou als persoon dat je daar emotioneel last van blijft houden, zelfs misschien onderbewust!

Door middel van IEMT kunnen deze gevolgen goed behandeld worden. Zo kan jij herstellen en de draad weer OPPAKKEN!
 

Burn-out
Ben je opgebrand?

Zijn jouw lichaam en geest uitgeput?

Alles lijdt eronder voor jouw gevoel?

Je verliest steeds meer grip op je leven; familie, vrienden, werk of studie.

Alles gaat maar moeizaam vooruit?

Sommige cliënten zitten al wel meer dan een jaar in zo'n situatie. Het leven is een sleur en jij vraagt je steeds vaker af: "hoe kom ik hieruit?"

Heb jij al therapieën gevolgd maar boekte je weinig vooruitgang? 

Dat kan anders! 

Een IEMT consult neemt in totaal 1 tot 1 ½  uur in beslag. Wij ervaren het als een groot goed binnen Praktijk Iseger dat wij u deze tijd kunnen bieden, om zo het maximale uit een consult te kunnen halen.