Fysische therapie

Naast de Vega-test en APS-therapie heeft onze praktijk nóg een mogelijkheid om u als cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden. Deze mogelijkheid is fysische therapie: een therapievorm die is gericht op het lichaam (een ander woord voor lichamelijk is ‘fysiek’). Daarmee bedoelen we de spieren, de gewrichten en het bindweefsel. 

Wat doet fysische therapie?


Door het geven van spiermassages en het losmaken van gewrichten kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Ook worden spieren geholpen in het terugkrijgen van hun elasticiteit. Gewrichten kunnen weer soepel worden. 
Het doel is het lichaam te ondersteunen in het zelfhelend proces. Daarbij kijken wij goed naar de mogelijkheden die haalbaar zijn voor elk individueel persoon en voor elk individueel lichaam.

Wanneer kan fysische therapie voor u een ondersteuning zijn?


Op het moment dat u de gevolgen ondervindt van een lichamelijke en/of geestelijke belasting, kan dit gepaard gaan met lichamelijke ongemakken, zoals pijn en stijfheid. 
Misschien herkent u die ongemakken in de volgende situaties:
- ’s ochtends bij het opstaan komt uw lichaam moeilijk op gang
- uw gewrichten en/of uw rug zijn stijf en pijnlijk
- wanneer u lichamelijke arbeid hebt verricht, merkt u dat uw spieren niet goed wilden meewerken
- u wordt overvallen door spierpijn de dag daarna, of zelfs nog op dezelfde dag
- u voelt een hoge spanning in uw lichaam die zich uit in bijvoorbeeld hoofdpijn of rugpijn 

Oorzaken van uw klachten kunnen zijn:
- het slecht bewegen van gewrichten
- het vastzitten van spieren; deze missen elasticiteit en vertonen vaak verklevingen (dit zijn de zogenaamde triggerpoints)

De klachten kunnen zich voordoen na bijvoorbeeld een trauma (zoals vallen of een ongeluk), na een operatie of in een periode van stress. 
Ook kan het zo zijn dat u al onder behandeling bent (met de Vega-test) bij onze praktijk voor een bepaalde belasting, en dat u daarbij ondersteuning wenst in de vorm van fysische therapie.

Wat houdt een fysisch consult in?


Eerst bespreek ik met u tegen welke beperkingen u aanloopt. Wat ervaart u als uw grootste klacht? Wanneer hebt u er het meest last van?
Daarna richt ik mij op het doel: wat zou u graag weer kunnen doen? Wat zijn uw wensen? Dit kunnen zijn: weer mobieler zijn, of u beter kunnen bewegen, of pijnvermindering, misschien zelfs pijnvrij worden. Of misschien zoekt u puur een ondersteuning naast uw klacht waarvoor u komt bij Praktijk Iseger en onder behandeling bent.
Vervolgens ga ik mij richten op de behandeling. Die kan bestaan uit massages en/of mobilisaties (het bewegen van een gewricht).
Tot slot spreek ik met u door wat mijn bevindingen zijn. Waarin kan ik verder voor u doen? En wat kunt u er zelf aan toevoegen?

Een fysisch consult neemt in totaal een uur in beslag. Wij ervaren het als een groot goed binnen Praktijk Iseger dat wij u deze tijd kunnen bieden, om zo het maximale uit een consult te kunnen halen.

Voor wie kunnen wij iets betekenen?


Graag heten wij iedereen welkom bij Praktijk Iseger, of u nu al wél of nog niet bekend bent met ons. Wanneer u klachten ervaart bij het bewegen, is er al reden genoeg om een afspraak te maken voor fysische therapie.
U hoeft niet al een Vegatest-consult te hebben gevolgd binnen onze praktijk om in aanmerking te komen voor een consult fysische therapie. Een combinatie van Vega-test en fysische therapie is echter wel altijd mogelijk.