APS therapie

Wat houdt APS therapie in?


APS therapie staat voor een Micro Electro Therapie (MET) die de lichaamseigen actiepotentiaal, nabootst. De actiepotentiaal is een belangrijk signaal in het lichaam en vele processen in ons lichaam zijn afhankelijk van dit signaal. Door het stimuleren van deze actiepotentiaal wordt er een verhoogde concentratie ATP, Adenosine Tri Phosfaat, vrijgemaakt, namelijk 5 tot 8 keer meer dan normaal. ATP wordt ook wel de levensmolecule genoemd en zorgt voor de energie transport door het lichaam. Actiepotentialen vormen een essentiële eigenschap van het lichaam, ze maken het mogelijk om snel informatie te verzenden tussen verschillende weefsels. Vooral het zenuwstelsel maakt uitvoerig gebruik van een actiepotentiaal, om informatie tussen zenuwcellen onderling uit te wisselen, maar ook tussen zenuwcellen en andere delen van het lichaam.

Hoe ziet een behandeling eruit?


APS therapie maakt gebruik van elektroden om het signaal aan het lichaam door te kunnen geven. Deze elektroden worden aangebracht op het lichaam. Een microstroom in de vorm van een actiepotentiaal gaat lopen van het ene elektroden naar het andere. Het aantal behandelingen hangt af van de pijn klachten en de duur van de klachten. Meestal worden de behandelingen gestart met twee keer per week en worden afgebouwd naarmate de klachten afnemen. In de meeste gevallen is na ongeveer twee tot drie weken afname van de pijnklachten merkbaar, echter is dit afhankelijk van de duur van de klachten.

Voor wie is APS geschikt?


APS therapie is voor cliënten die last hebben van chronische en acute pijnen zoals reuma, artrose, kneuzingen, pijn na operaties, M.E., R.S.I, artritis, fibromyalgie, whiplash en nog veel meer. Zelfs sportblessures kunnen doormiddel van APS therapie sneller herstellen. Ook is APS therapie toepasbaar naast de Vega meting als er veel pijnlijke klachten zijn.