APS therapie

Wat houdt APS therapie in?


APS therapie is een micro Electro therapie (M.E.T.) die de

lichaamseigen zenuwimpuls, ofwel actiepotentiaal nabootst. De actiepotentiaal is het belangrijkste signaal in het lichaam en vele processen zijn afhankelijk van dit signaal.

 

Daarnaast wordt door het stimuleren van weefsel met behulp van A.P.S. in een verhoogde concentratie A.T.P. vrijgemaakt. Namelijk tot wel 500% á 600% keer meer dan normaal. A.T.P. wordt ook wel de levensmolecuul genoemd, en zorgt voor het aanmaken en transporteren van alle energie door het lichaam.

 

 

Wat is een actiepotentiaal?


Een actiepotentiaal is een golf van elektrische ontlading over het

membraan van een cel. Deze impulsen vormen een essentiële eigenschap voor de interne communicatie van het menselijk en dierlijk leven.

 

Ze maken het mogelijk om informatie te verzenden tussen verschillende weefsels. In het bijzonder maakt het zenuwstelsel uitvoerig gebruik van actiepotentialen. Het wisseld informatie tussen zenuwcellen onderling uit, maar ook tussen zenuwcellen en andere delen van het lichaam (zoals spieren of hormoonklieren).

 

 

Waarom A.P.S. met hartcohorentie?


Uit medische onderzoeken in onder andere het Gemini Ziekenhuis in Den Helder, is gebleken dat het verlagen van het stressniveau de effectiviteit van de therapie aanzienlijk vergroot. Door een verlaagde lichamelijke weerstand, krijgt de therapie een andere functie. Door de elektrostimulatie gelijktijdig toe te passen met hartcoherentie en een ontspanningstechniek bleek het niveau van stimuleren duidelijk te verbeteren. Het effect: een verbetering van de effectiviteit van de A.P.S. therapie en een snellere werking onder invloed van hartcoherentie.

 

 

Nieuwe innovatie met E.M.T. therapie erbij


Electro-magnetische therapie is een vorm van therapie die inwerkt op het magnetische veld rond de cellen. Elke cel heeft een + en een pool. Deze polen “richten” de actiepotentialen tussen de cellen. Echter door verstoring van deze stroomrichting kunnen klachten versterkt worden. Wanneer deze niet recht tegenover elkaar staan, bemoeilijkt dit de communicatie tussen cellen. Dit bemoeilijkt op zijn beurt weer het herstel van het lichaam.

 

E.M.T. zorgt door magnetische pulsen toe te dienen dat deze cellen opnieuw “gericht” worden en beter kunnen communiceren. Daarbij stimuleert het de micro-bloedsomloop immens, waardoor afvalstoffen vele malen efficiënter verwerkt worden.

Dit filmpje laat bij een verouderde versie van E.M.T. therapie zien, hoeveel verschil er zit in microcirculatie voor en na behandeling.

 

 

Dit trio maakt deze therapievorm bij praktijk Iseger een ijzersterke combinatie die snel resultaat opleverd.

 

 

De behandeling


A.P.S. therapie maakt gebruik van plakelectroden om het signaal aan het lichaam door te kunnen geven. De electroden worden aangebracht op het lichaam, en er gaat een microstroom lopen van het ene elektroden paar naar het andere.

 

Alvorens de therapie doen we samen met jou een ontspanningsoefening in combinatie met hartcohorentie.

 

En dat terwijl de E.M.T. therapie zijn werk al doet. Want deze electromagnetische mat en hoofdsteun word direct bij het plaatsnemen aangezet.

 

De duur van de behandelingen is 1 uur per sessie. Meestal worden de behandelingen gestart met twee keer per week en afgebouwd naar mate de klachten afnemen.

 

In de meeste gevallen (afhankelijk van de klacht of behandeldoel) is na ongeveer twee tot drie weken merkbaar dat de klachten afnemen. Uiteraard is deze herstel periode sterk onderhevig aan de ernst van de klachten en hoe lang deze al bestaan.

 

 

Voor wie is deze therapie bedoelt?


Deze therapie is voor iedereen die  chronische klachten ervaart en daarvan af wil. Hebt u nog vragen, dan nodigen wij u uit deze ten alle tijden te stellen aan een van onze collega’s.